Begin
Nieuw
Bert
Ernie
Oude platen
Nieuwe cd's
Zipje en Zopje
Fotoboek
Weetjes
Knutselen
Links
Merchandise
Bert

Bert is de langste van de twee. Hij is geel, heeft doorlopende wenkbrauwen en een oranje neus.
Hiernaast zie je een foto van toen Bert nog een kleuter was. Is het geen schatje? Toen deze foto gemaakt werd was Oom Rudolf het aan het voorlezen. En je raadde het al: uit de allernieuwste Zipje en Zopje!

Hobbies en bezigheden van Bert:
Duiven
Paperclips verzamelen
Zeuren (volgens Ernie)
Lezen
Windjes laten
Klik hier om te lezen wat Bert zelf zegt over bepaalde bezigheden.

Duiven
Duiven zijn de lievelingsdieren van Bert. Hij vind het ontzettend leuk om ze te zien fladderen en om ze op straat te zien lopen. Hij kan goed duiven nadoen: 'roekoe koe roekoedekoekoe'. Dat betekent: hallo bert, hoe gaat het met jou?
Elke week is er in de Tesselschadestraat een Duiven Ballenfeest, waar hij graag naar toe gaat. Daar dansen en koeren de duiven de hele dag, en dat vind Bert echt geweldig.
Hij kan trouwens ook met duiven praten. Zo heeft hij op straat wel eens een gesprekje met Clara de Duif. Gewoon over het weer en over hoe het met Ernie gaat. Laatst zat Clara nog van een ma´skolf te eten.

Paperclips
Bert verzamelt paperclips en de kunst van het verzamelen is natuurlijk die ene paperclip vinden die je nog niet hebt en die je verzameling compleet maakt.
Bert heeft er echt een heleboel. Laatst was hij zijn allermooiste, de gouden, paperclip kwijt. De hele dag heeft hij gezocht en het bleek dat ie gewoon in zijn broekzak zat! Hij had gewoon niet goed gekeken. Sinds dit voorval is hij extra zuinig op zijn paperclips en natuurlijk helemaal op zijn gouden!
Hiernaast zie je Bert met een paperclip in zijn hand, als je goed kijkt, ten minste (of klik op de foto om te vergroten).

Klik op de foto om te vergroten.

Zeuren
Hijzelf vindt niet dat hij zeurt, maar Ernie vindt van wel. Bert kan nooit de laatste letter van het alfabet onthouden, maar Ernie heeft een heel handig ezelsbruggetje voor Bert: "de Z van zeuren, want jij zeurt altijd!" Bert moest dit onthouden voor de alfabet mars, maar het heeft niet goed geholpen want aan het eind van het liedje wist ie al weer niet meer.

Lezen
Lezen vind Bert het allerfijnst. Hij gaat dan altijd zitten in zijn luie stoel zoals hiernaast op de foto.
Zipje en Zopje zijn z'n grootste boekenhelden allertijden. Hij verslint de boeken! De boeken krijgt hij altijd van Oom Rudolf, die ze mee brengt als hij bij Bert en Ernie op bezoek gaat. Bert wil dan meteen beginnen met lezen, maar Ernie vindt dat niet zo gezellig.
Bert vindt dat Zipje en Zopje altijd zulke spannende avonturen mee maken. Het liefst zou hij zelf ook van die spannende dingen doen. Ernie zegt altijd: 'wat is daar nou spannend aan: twee potloden', maar Bert trekt zich daar niks van aan. Soms als Ernie te veel herrie maakt stuurt Bert hem naar buiten, zodat hij zelf lekker rustig kan lezen. Als zijn boek dan uit is, heeft hij spijt dat hij zo lelijk tegen Ernie deed.

Windjes laten
Het klinkt misschien raar als bezigheid, maar het is echt waar. Bert laat heel vaak windjes. Ik denk dat dat komt van die spanning die het maken van een cd met zich mee brengt.
'Laten we nou eerst maar een spelletje spelen. ppppp (Bert laat een windje).
Wat deed je daar, Bert? zegt Ernie
O, nou, ik liet een windje.
Wat een stank zeg!!! Wat kan jij stinken zeg!!!'
En Bert heeft een keer een kerstwindje gelaten. Dat is een windje dat je met Kerst laat, net zoals een denneboom een Kerstboom heet en een cadeautje een Kerstcadeautje, zo heet met Kerst een windje een Kerstwindje.