Begin
Nieuw
Bert
Ernie
Oude platen
Nieuwe cd's
Zipje en Zopje
Fotoboek
Weetjes
Knutselen
Links
Merchandise
Ernie

Ernie is de kleinste van het duo, hij heeft een hoofd als een mandarijn en hij heeft een rode neus. Hij is eigenlijk de vrolijkste van de twee en heeft altijd streken. Vaak plaagt hij Bert een beetje, maar hij vind dat je elkaar best mag plagen als je beste vrienden bent.
Hiernaast zie je een foto van toen Ernie nog een kleuter was. Wat een snoepie, hé? Hij zat toen bij de scouts.

Hobbies en bezigheden van Ernie
Bert plagen
Zingen
Rommel maken
Trompet spelen
Rubber eendje
Wil je weten wat Ernie zelf over sommige hobbies zegt?
Klik hier!

Bert plagen
Het mag eingelijk niet, maar hij doet het toch: Bert plagen. Hij doet niet echt vervelend hoor, gewoon gekke dingen tegen Bert zeggen en hij maakt Bert van alles wijs. Ernie zegt heel vaak dat hij het nieuwe Zipje en Zopje boek van Bert uit het raam heeft gegooid, of dat hij het heeft weggedaan, of dat hij het kapot heeft gemaakt. Dat is natuurlijk niet waar, maar Ernie krijgt Bert er wel mee op de kast

Zingen
Ernie kan het beste zingen van de twee vrienden. Hij zingt zuiver en mooi. Hij vindt dat zelf eingelijk ook wel en wil daarom het liefste de hele dag zingen. Hij probeert Bert over te halen om mee te zingen, maar die wil liever niet zingen. Bert kan het namelijk niet zo goed en zingt een beetje vals. Ernie heeft een keer een liedje voor Bert geschreven: de valse wals. Maar ook dat zong Bert niet goed, want het moest vals gezongen worden en het was zuiver!
Bert zingt trouwens meestal uiteindelijk wel mee, hoor.

Rommel maken
Rommel maken kan Ernie als de beste. En het is niet  eens zo moeilijk om te doen: je ruimt gewoon niet op waar je mee bezig was en begint weer met iets anders. Als je dat vaak genoeg doet wordt het vanzelf een rommeltje.
Alleen het moet wel echt een keer opgeruimd worden, en dan niet door alles in de kast te stoppen en de kast weer dicht te doen. Als je dan de volgende keer de kast opendoent valt alles eruit. Bert en Ernie hebben daarom, om het goed op te ruimen, een opruimlied gemaakt.

Trompet spelen
Herrie maken is ook een favoriete bezigheid van Ernie. En hoe kun je beter herrie maken dan door op je trompet te spelen?! Zelf vindt Ernie dat hij erg goed trompet kan spelen en hij wil later in het concertgebouw een concert geven. Bert vindt het allemaal veel te hard, en zeurt dan tegen Ernie. In 'zacht liedje' laat Ernie horen hoe goed hij het kan.

Rubber eendje
Rubber eendje is het lievelingsspeelgoed van Ernie. Ze gaan altijd samen badderen. Hij is geel, piept, is van rubber en lijkt sprekend op een eendenkuiken. Bijna had Bert hem een keer kapot gemaakt. Ernie had namelijk per ongeluk een scheur in het nieuwe Zipje en Zopje boek gemaakt dat Bert van Oom Rudolf had gekregen. Ernie wilde het plakken, maar Bert zei dat je het altijd nog een beetje zou zien. Hij vond dat er dan ook maar iets van Ernie kapot moest worden gemaakt. Ernie zei: "Maar ik deed het per ongeluk en nu wil jij het  expres doen!" Bert pakte de schaar en antwoordde: "Per ongeluk of expres, kapot is kapot, Ernie." Ernie begon te huilen, dat vond Bert wel zielig en hij heeft het niet gedaan! Ernie heeft wel eens een liedje over Rubber eendje gezongen: troeteleendje.