Begin
Nieuw
Bert
Ernie
Oude platen
Nieuwe cd's
Zipje en Zopje
Fotoboek
Weetjes
Knutselen
Links
Merchandise
Weetjes

De namen van Bert en Ernie
Veel mensen denken dat de namen van Bert en Ernie afkomstig zijn uit de televisiefilm 'It's a wonderful life' (1946), over een politieagent en een taxi chauffeur. Jim Henson en de zijne hebben echter altijd gezegd dat die overeenkomst toevallig is. Het schijnt dat de namen van Bert en Ernie gewoon zijn uitgekozen omdat de bedenkers/ schrijvers het leuke namen vonden, omdat ze bij de karakters pasten en omdat ze goed klonken bij elkaar.

Wist je dat...
Bert en Ernie voor het eerst tot leven kwamen in 1969, toen Jim Henson werd gevraagd om Sesamestreet te maken?

Ernie op 28 januari jarig is? En dat maakt dat hij Waterman is.

Bert zijn verjaardag op 26 juli viert? Hij is dus een Leeuw.

Jim Henson vroeger de stem van Ernie in het Engels insprak?

dit nu gedaan wordt door
Steve Whitmire?

de stem van Bert in Amerika wordt ingesproken door Frank Oz?

de stemmen van Bert en Ernie in Nederland opnieuw worden ingesproken?

de stem van Ernie in het Nederlands wordt ingesproken door Wim T. Schippers (o.a. bekent van de Nationale Wetenschapsquiz (Junior))?

de stem van Bert in Nederland wordt ingesproken door Paul Haenen (ook wel bekent als Margreet Dolman)?

het favoriete getal van Bert '6' is? Hij heeft er zelfs een liedje over gezongen.

de filmpjes van Bert en Ernie die je in Sesamstraat ziet in Amerika worden gemaakt?

de nederlandse stemmen precies gelijk moeten lopen met de mondbewegingen van de poppen? Anders klopt het niet meer.

d
e stemmen van Bert en Ernie afzonderlijk van elkaar worden ingesproken? Dat betekent dus dat Wim T. Schippers en Paul Haenen niet tegelijk in de studio zijn!

ze dit hebben gedaan omdat de beide mannen veel te veel lol hadden tijdens het opnemen? Het opnemen nam door al die lol veel te veel tijd in beslag en dus hebben ze besloten voortaan maar niet meer samen in de studio te verschijnen. Bovendien moest alles over als een van beide een foutje maakte.

de acteurs soms nog een keer terug moeten komen om het nog een keertje in te spreken? Dat komt omdat soms de acteurs de zinnen een beetje veranderen waardoor antwoorden op vragen niet meer kloppen. Dus moet het over!

het veel moeilijker is om als eerste te moeten inspreken?

sommige filmpjes heel veel tijd in beslag nemen om te worden in gesproken? Soms duurt het wel een half uur om een filmpje van 20 seconden in te spreken. Maar aan de andere kant staat een filmpje van 1 minuut er soms binnen 5 minuten op.

Wim T. Schippers bij het inspreken van de filmpjes soms maar 1 take nodig heeft? Daarmee wordt bedoeld dat Wim de hele tekst in een keer goed zegt en precies op het juiste moment alles zegt. Knap he?

Ernie niet van melk houdt? (Barbara heeft me gemaild dat Ernie dat zegt op de cd 'Hoor wie klopt daar kinderen'. Bedankt, Barbara!!)

Heb jij een weetje over Bert en Ernie, waarvan jij vind dat heel de wereld ervan op de hoogte moet zijn en dus op mijn website moet? Mail me je weetje!